Training

Training voor HR professionals: optimaliseer jouw FWG kennis en zorg voor het goede gesprek met leidinggevenden en medewerkers.

Inleiding

Je werkt als HR professional in de zorg en merkt dat het thema functiehuis erg actueel is. Er komen steeds meer vragen bij jou binnen van medewerkers die graag uitleg willen over de functiebeschrijving en/of indeling van hun functie. Binnen andere organisaties kunnen ze, volgens de medewerkers, voor dezelfde functie namelijk veel meer betaald krijgen. Verder heb je een bezwaarprocedure lopen, omdat medewerkers zich niet kunnen vinden in de inhoud van de beschrijving die zij recentelijk aangeboden hebben gekregen. Je hebt al meerdere gesprekken met ze gevoerd, maar komt er met elkaar niet uit.

Ook vragen van leidinggevenden en de bestuurder worden steeds lastiger. Want jij kan vast wel even uitleggen waarom je vindt dat medewerkers binnen de afdeling niet continu met complexe vraagstukken bezig zijn. En welk proces moeten we nou eigenlijk doorlopen nu we een verandering gaan doorvoeren en nieuwe functies nodig hebben binnen die afdeling waar het al een tijdje rommelt? Waarom kunnen we bij zo’n kleine organisatiewijziging niet gewoon de CAO herindelingsprocedure volgen?

Misschien werk je nog maar net in de zorg en heb je nog niet zoveel te maken gehad met FWG. Toch komen de vragen op dit gebied ook bij jou terecht.

Hoe ga je het goede gesprek aan met medewerkers, leidinggevenden en de bestuurder? En hoe kan het FWG-systeem hierbij helpend zijn?

Als HR professional heb je een belangrijke rol in het creëren en onderhouden van een actueel functiehuis. Ook als je zelf geen functiebeschrijvingen opstelt en indeelt, ben je vaak wel degene die ervoor moet zorgen dat er samenhang is in het functiehuis, dat de juiste toepassing daarvan geborgd is en dat CAO procedures correct worden toegepast. De vragen die er zijn op dit gebied komen bij jou binnen en je wil met vertrouwen het gesprek aangaan met medewerkers en leidinggevenden, ook als de situatie ingewikkeld begint te worden.

Deze FWG training is speciaal ontworpen om jou te ondersteunen in deze uitdagende rol. Of je nu al wel ervaring hebt op dit gebied of net begint, onze training geeft je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om hierin succesvol te zijn!

Resultaat

Wat kun je verwachten in deze training?

  1. Gesprekken voorbereiden: Je leert hoe je het FWG systeem gebruikt en raadpleegt bij vraagstukken die gerelateerd zijn aan het functiehuis. Na deze training ga je goed voorbereid en met vertrouwen het gesprek aan met medewerkers en leidinggevenden.
  2. Functiebeschrijving: Je leert hoe een functiebeschrijving er in de basis uit zou moeten zien en wat de kwaliteitseisen van een functiebeschrijving zijn. Je gaat niet uitgebreid oefenen met het zelf opstellen van functiebeschrijvingen, maar na deze training weet je wel hoe je vragen over bestaande of nieuwe functiebeschrijvingen kunt beantwoorden.
  3. Indeling: Je leert hoe een FWG indeling in de basis tot stand komt en hoe het FWG systeem in de basis werkt. Je gaat niet uitgebreid oefenen met het zelf indelen van functiebeschrijvingen, maar je leert wel hoe je het FWG systeem kunt raadplegen om vragen van medewerkers of leidinggevenden over de indeling te kunnen beantwoorden.
  4. Procedures: Je leert welke procedures je doorloopt bij het aanbieden van een (generieke) functiebeschrijving of indeling en wat het verschil is tussen de procedures die gelden bij een organisatiewijziging en de herbeschrijving- en/of herindelingsprocedure uit de CAO. Ook besteden we aandacht aan het doorlopen van bezwarenprocedures en de rol de jij hierin vervult als HR professional. Na deze training kun je een gedegen advies uitbrengen over de manier waarop procedures doorlopen moeten worden.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor HR professionals die vanuit hun functie adviseren over vraagstukken op het gebied van het functiehuis.

Werk jij bijvoorbeeld als HR business partner, HR adviseur, HR consulent of manager HR en is één van jouw aandachtsgebieden het functiehuis? Dan helpen we jou bij het ontwikkelen en versterken van jouw kennis en vaardigheden die je kunt gebruiken in de advisering en ondersteuning van de organisatie op dit gebied.

Als je nieuw bent in de zorg kan de FWG-systematiek complexe materie lijken. We bieden jou een toegankelijke introductie en helpen je bij het opbouwen van een stevige basis waarbij je vertrouwen krijgt in het begrijpen en toepassen van de FWG systematiek.

Aanpak

Bij onze training hanteren we een benadering die zich richt op een praktische toepassing en interactief leren.

  • Tijdens de training leggen we de nadruk op een praktijkgerichte benadering, waarbij we de theorie direct vertalen naar concrete situaties en casuïstiek.
  • Door middel van praktische voorbeelden en realistische scenario’s krijg je de kans om te oefenen in een veilige omgeving, waarbij je samen werkt met andere HR professionals en ook van elkaar kunt leren.

Ben je enthousiast geworden en ga je de uitdaging aan om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en te verstevigen? Schrijf je dan in voor deze training.

Heb je vragen of wil je nog wat meer weten over de inhoud, neem dan vooral contact met ons op. Ook als je bijvoorbeeld behoefte hebt aan een in-company training voor jouw hele team bespreken we graag de mogelijkheden met je, zodat we het programma volledig kunnen aanpassen op jullie wensen en behoeften.

Duur:
9:30 uur tot 16:00 uur

Locatie:
Kantoor deZorganisatie
Lavendelheide 16 in Drachten

Kosten: €475,- per deelnemer inclusief een heerlijke lunch en cursusmateriaal (excl. BTW)

 

Data:

26 september 2024 FWG VVT/GHZ (Vol)
24 oktober 2024 FWG 3.0 (Ziekenhuis, GGZ en Ambulancezorg) (Vol)
23 januari 2025 FWG VVT/GHZ (nog 5 plekken vrij*)
6 maart 2025 FWG 3.0 (Ziekenhuis, GGZ en Ambulancezorg) (nog 6 plekken vrij*)

(* Per cursus kunnen er maximaal zeven deelnemers meedoen. Elke training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.)

Schrijf je nu in